Ontwikkeling en lancering De Groene Menukaart Cultuurpanden Musea en Podiumkunsten

Als projectleider was ik betrokken bij de totstandkoming en lancering van de Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten. De Groene Menukaart is een online tool voor het verduurzamen van gebouwen. De menukaart geeft een overzicht van mogelijke maatregelen voor fysieke verduurzaming. Ook geeft de kaart inzicht in de regelgeving, eisen van gemeenten en een overzicht van financieringsmogelijkheden.

De nieuwste Groene Menukaart voor Musea en Podiumkunsten is tot stand gekomen door een samenwerking van de Metropoolregio Amsterdam, Provincie Noord-Holland en De Groene Grachten. Gedeputeerde Zita Pels, wethouder Marie-Thérèse Meijs en wethouder Touria Meliani De Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten presenteren de menukaart. Evert van Os (Singer Laren), Yvonne van Popta (Stadsschouwburg/ Philharmonie Haarlem), Cees Hazenberg (Museum Kennemerland) en Theo de Laat (de Melkweg) vertellen vanuit eigen ervaring over de verduurzaming van hun museum/podium.

www.degroenemenukaart.nl/cultuurpanden